Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, 11 aprilie 2022

Am condus astăzi ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia am luat două hotărâri care vor fi puse în aplicare în perioada următoare.

Prima se referă la aprobarea Programului pentru asigurarea securităţii cetăţenilor premergător şi pe timpul manifestărilor religioase organizate de sărbătorile Pascale. În baza ei, primarii vor convoca, în şedinţă extraordinară, până pe data de 14.04.2022, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor specifice pentru asigurarea securității nemțenilor pe timpul Paștelui. La sfârșitul acestei săptămâni vor sărbători Paștele creștinii de rit catolic, iar pe 24-26 aprilie, cei de rit ortodox. Vreau ca toată lumea să fie în siguranță și prin grija autorităților locale să se evite orice risc de producere a incendiilor, având în vedere specificul acestor sărbători și perioada secetoasă pe care o traversăm, propice apariției și întreținerii unor astfel de situații de urgență.

Tot în ședința de astăzi am aprobat și Programul pentru salubrizarea cursurilor de apă, realizarea şi întreţinerea şanţurilor şi rigolelor din localităţile judeţului Neamţ, în vederea asigurării secţiunilor de scurgere a debitelor mari.

Este tot în sarcina primarilor să convoace, în şedinţă extraordinară, de îndată, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, pentru stabilirea măsurilor specifice. Nerealizarea salubrizării şi nedegajarea cursurilor de apă permanente şi nepermanente de obstacolele care pot împiedica curgerea apelor se va sancționa conform prevederilor legale.

Fac apel către toți primarii din județ să se implice în gospodărirea comunităților, să pună în valoare zonele pe care le reprezintă, menținându-le curate și ferite de pericole, iar cetățenii să fie mulțumiți de condițiile de trai care li se oferă!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate