Strategia Națională pentru Sport

Astăzi am primit vizita ministrului Sportului, Eduard Novak, care a ajuns la sediul Prefecturii Neamț pentru a prezenta Strategia Națională pentru Sport, document aflat în dezbatere publică.

Strategia a fost elaborată împreună cu reprezentanți ai Universității Babeș-Bolyai, în urma consultărilor cu peste 445 de reprezentanți din 375 de entități centrale și locale.

La întâlnire au fost invitați și reprezentanți ai sportului nemțean, fie că provin din instituții de profil, fie că sunt sportivi care fac cinste județului datorită rezultatelor deosebite pe care le-au înregistrat în competiții naționale și internaționale și împreună am discutat despre viitoarea strategie pentru sportul românesc.

Ministrul Sportului a apreciat faptul că județul Neamț a dat de-a lungul timpului campioni în mai multe sporturi, iar în timpul întâlnirii de la Prefectură au fost premiați unii dintre cei mai reprezentativi nemțeni care au obținut rezultate deosebite în întrecerile sportive.

S-au acordat distincții pentru Doina Robu, care a primit, la canotaj, medalie de argint la Jocurile Olimpice; Iulia Olteanu, dublă campioană mondială la atletism; Mihai Mihuț, campion european la lupte greco-romane; Felicia Jitianu Afrăsiloaie, deținătoare de medalie de bronz la canotaj; Alina Militaru, pentru rezultatele la atletism, participantă la olimpiadă; Laura Pal, pentru rezultatele la canotaj, unde a fost declarată campioană europeană; Gabriel Eduardo Stan, campion european la lupte greco-romane; Georgiana Blanariu, campioană mondială la canotaj; Beatrice Piseru, campioană mondială la canotaj, Ianis Alexandru Scutaru, cu rezultate speciale la radioamatorism – campion mondial și record mondial viteză proba telegrafie recepţia indicativelor. De asemenea, profesorul Dan Valentin a primit o plachetă pentru rezultatele deosebite ca antrenor emerit la handbal.

Felicitări tuturor celor care fac cinste județului nostru!

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate