Zi importantă astăzi pentru Autostrada Unirii-A8

Am participat la ședința Comisiei de Analiză Tehnică (CAT) pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Sectiunea II: Miercurea Nirajului- Leghin” ce s-a încheiat acum câteva minute.

Au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor avizatoare, respectiv APM Neamț, Garda Națională de Mediu, CNAIR, SGA Neamț, Directia Silvică, Garda Forestieră, ISU Neamț, DSP Neamț, Direcția Agricolă, Consiliu Județean, care au prezentat puncte de vedere, dar și consilierul ministrului transporturilor, domnul Cătălin Urtoi, împreună cu reprezentantul CNAIR, domnul Gheorghe Ioniță.

Proiectantul a făcut o descriere a proiectului și a depus un Memoriu de Prezentare pentru această secțiune, urmând ca, în baza lui, instituțiile avizatoare să vină cu propriile cerințe și observații pentru procedura de evaluare, in scopul obținerii acordului de mediu.

Primăriile de pe aliniamentul traseului A8 din județul Neamț, respectiv comunele Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig și Vânători Neamț au prezentat puncte de vedere cu avize favorabile în cadrul procedurii.

Proiectul autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, secţiunea 2 Miercurea Nirajului – Leghin va avea o lungime totală de 159 km.
Traseul va traversa teritoriul judeţului Mureş pe o lungime de 25,3 km, judeţul Harghita pe o lungime de 81,6 km şi judeţul Neamţ pe o lungime de 52,1 km.

Nu au fost înregistrate contestații la anunțul public de solicitare.
Punctele de vedere din partea membrilor CAT ce conțin diverse mențiuni sau precizări vor fi înaintate beneficiarului.
Vor fi analizate şi definitivate în cadrul Studiului de Evaluare Adecvată şi Raportul privind Impactul Asupra Mediului.

Întâlnirea de astăzi a fost precedată de una ce a avut loc marți la Miercurea Ciuc, la sediul APM Harghita, unde s-a desfășurat ședința CAT – Comisia de Analiză Tehnică, pentru secțiunea 2, zona de munte Miercurea Nirajului-Leghin de pe A8.

APM Harghita va transmite decizia etapei de încadrare către APM Neamț, care are competența delegată de către ANPM în cadrul procedurii de obținere a Acordului de Mediu și care este una favorabilă.

Citește și

Atenție: Acest website folosește cookies pentru a vă oferi o mai bună experiență de navigare. Acceptarea politicii de confidențialitate și continuarea navigării pe această pagină se consideră o oferire a consimțământului. În caz contrar, puteți părăsi pagina. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate